ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΟΝΑΤΟΣ – ΩΜΟΥ

Mε τον όρο  Αρθροσκόπηση αναφερόμαστε στο πλέον σύγχρονο εργαλείο διάγνωσης και ταυτόχρονα θεραπείας , όλων των παθήσεων που σχετίζονται με τις αρθρώσεις του ανθρωπίνου σώματος.

Ο  Ορθοπαιδικός δημιουργώντας ελάχιστες μικρο-οπές στο δέρμα, ελέγχει και διαγιγνώσκει με τη βοήθεια μικροκάμερας τις όποιες  βλάβες έχουν προκληθεί στην άρθρωση και ταυτόχρονα, την ίδια στιγμή  με τη βοήθεια της τεχνολογίας “καθαρίζει” και θεραπεύει τα σημεία που πάσχουν και ταλαιπωρούν τον ασθενή.

Για να είμαστε σαφείς, είναι στην ουσία μία διαγνωστική ενδοσκόπηση μεγαλύτερης ακρίβειας, εφόσον οι απλές ακτινογραφίες , οι αξονικές και οι μαγνητικές τομογραφίες ναι μεν δίνουν μία εικόνα της κατάστασης του ασθενούς, διαθέτουν όμως μόνο ένα σχετικά μικρό ποσοστό σωστής διάγνωσης.

 

Σημαντικό δε είναι πως ο ασθενής είναι σε θέση να γυρίσει στο σπίτι του την ίδια ή την επόμενη ημέρα και να έχει αργότερα και ο ίδιος πληρέστατη εικόνα της κατάστασής του, λαμβάνοντας το οπτικό υλικό που συνέλεξε ο ιατρός με την κάμερα του.  Έτσι έχει την ευκαιρία να αναλύσει στη συνέχεια μαζί του την πάθησή του, τη θεραπεία που εφαρμόστηκε και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει.

Ως Διαδικασία:

  • Είναι Ανώδυνη
  • Είναι Αναίμακτη
  • Η Απουσία πόνου γίνεται αισθητή από την πρώτες κιόλας εβδομάδες

ΠΡΟΤΕΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Συγκεντρωτικά λοιπόν:

  • Πρώτο μεγάλο προτέρημα για τον ασθενή της Ενδοσκοπικής αυτής διάγνωσης είναι η έλλειψη μεγάλων χειρουργικών τομών. Επειδή η επέμβαση γίνεται μέσα από δύο ή τρεις οπές στο δέρμα, ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ελάχιστος. Επιπλέον, το κοσμητικό αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο.
  • Το δεύτερο σημαντικό προτέρημα της αρθροσκόπησης είναι η μείωση του κόστους καθώς όπως ανεφέρθηκε και παραπάνω, ο ασθενής, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν παραμένει στη κλινική , αλλά αποχωρεί αυθημερόν.
  • Και τρίτον ο ασθενής έχοντας επίσημη καταγραφή της χειρουργικής διαδικασίας που του εφαρμοστηκε μέσω του CD, είναι σε θέση να γνωρίσει και να καταλάβει σε βάθος τα προβλήματα που ταλαιπωρούσαν την άρθρωσή του.

Τέλος, έχει αποδειχθεί ότι τόσο η ποιότητα όσο και η ταχύτητα της μετεγχειρητικής αποκατάστασης είναι εντυπωσιακά καλύτερη μετά από Αρθροσκοπικές επεμβάσεις. Ο ασθενής υπό την τακτική επίβλεψη του ιατρού του και τηρώντας τις κατάλληλες οδηγίες που θα του δοθούν, μπορεί πολύ εύκολα , γρήγορα και με ασφάλεια να επιστρέψει στην εργασία του και την καθημερινότητά του.

Για όλους αυτόυς τους λόγους η Αρθροσκόπηση αποτελεί, εδώ και πολλά χρόνια, τη συχνότερη ορθοπαιδική επέμβαση στον δυτικό κόσμο.

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

  • ΓΟΝΑΤΟ: (Τραυματικές ή εκφυλιστικές ρήξεις των μηνίσκων, τοπικές ή γενικευμένες βλάβες του αρθρικού χόνδρου, ρήξεις των χιαστών συνδέσμων, φλεγμονές του αρθρικού υμένα, ελευθέρα σώματα και πολλές άλλες τραυματικές ή παθολογικές καταστάσεις της άρθρωσης.)

  • ΩΜΟΣ: (Το σύνδρομο υπακρωμιακής πρόσκρουσης , Μερική ή ολική ρήξη τενοντίου πετάλου, Αρθρίτιδα της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης, Επασβέστωση του υπερακανθίου τένοντα,Βλάβες του επιχείλιου χόνδρου: -Bankart,  – SlapΤενοντίτιδα της μακράς κεφαλής του δικεφάλου)

  • ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗ ΑΡΘΡΩΣΗ: (σύνδρομα πρόσκρουσης, τα ελεύθερα σωμάτια, τα οστεο-χόνδρινα κατάγματα, η διαχωριστική οστεοχονδρίτιδα του αστραγάλου, η υμενίτιδα και οι φλεγμονές)