Σύγχρονη Ορθοπαιδική Με Ελάχιστη Χειρουργική

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ

arthroskopisis

Η Αρθροσκόπηση είναι η πλέον σύγχρονη και καθιερωμένη μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας των παθήσεων των αρθρώσεων του ανθρωπίνου σώματος.

Ο Χειρουργός Ορθοπαιδικός μέσω πολύ μικρών οπών του δέρματος μπορεί να διαγνώσει τις βλάβες και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να θεραπεύσει παθήσεις που άλλοτε παρέμεναν αδιάγνωστες ή παντελώς άγνωστες.

Ο ασθενής είναι σε θέση να γυρίσει στο σπίτι του την ίδια ή την επόμενη ενώ η πιο ευχάριστη εμπειρία που βιώνει είναι η απουσία πόνου.

Οι απλές ακτινογραφίες , οι αξονικές και οι μαγνητικές τομογραφίες αποτελούν χρήσιμα εργαλεία έχουν όμως μόνο ένα σχετικά μικρό ποσοστό σωστής διάγνωσης των παθήσεων του γόνατος, του ώμου, του ισχίου, της ποδοκνημικής και των άλλων αρθρώσεων.

Με την Αρθροσκόπηση όμως έχουμε την δυνατότητα με μία μικρή ανώδυνη και σύντομη επέμβαση να δούμε σε μεγέθυνση τις όποιες βλάβες της άρθρωσης και ταυτόχρονα να τις θεραπεύσουμε οριστικά.

Μετά την Αρθροσκόπηση ο ασθενής ακολουθεί ένα πρωτόκολλο αποκατάστασης με στόχο την γρήγορη και ασφαλή επιστροφή στην εργασία του.

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΙΣΧΙΟΥ-ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ ΑΡΘΡΩΣΗΣ

Η νέα και ευχάριστη εξέλιξη στο πεδίο των αρθροσκοπήσεων αφορά στην άρθρωση του ισχίου και της ποδοκνημικής που μέχρι σήμερα παρέμεναν απροσπέλαστες λόγω της ανατομικής κατασκευής τους.

Πλέον διεθνώς και ιδιαίτερα στην πόλη μας εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία, δίνοντας την δυνατότητα να ανακουφιστεί ο ασθενής από παθήσεις όπως η παρουσία ελευθέρων σωμάτων χόνδρου στην άρθρωση του ισχίου, οι χόνδρινες βλάβες, οι δυσπλαστικές ανωμαλίες, η οστεοαρθρίτιδα στα αρχικά στάδια, η υπερτροφική υμενίτις, η άσηπτη οστεονέκρωση της μηριαίας κεφαλής και η σηπτική αρθρίτιδα.

Η Αναισθησία μπορεί να είναι γενική, ενδοραχιαία είτε επισκληρίδιος και επιλέγεται από τον ίδιο τον ασθενή σε συνεργασία με έμπειρους αναισθησιολόγους.


ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΩΜΟΥ

Οι παθήσεις της άρθρωσης του ώμου θεωρούνται δύσκολα ιάσιμες γι αυτό μέχρι σήμερα η συνήθης διάγνωση ήταν η "περιαρθρίτιδα του ώμου" η οποία αντιμετωπιζόταν συντηρητικά με φάρμακα και συχνότερα μόνο με εγχύσεις κορτιζόνης.

Σήμερα ο όρος περιαρθρίτιδα του ώμου θεωρείται πολύ γενικός.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές νοσολογικές οντότητες που αντιμετωπίζονται διαφορετικά.

Η βελτίωση των αρθροσκοπικών εργαλείων και η χρησιμοποίηση ειδικών ραμμάτων επιτρέπει την αρθροσκοπική αντιμετώπιση σχεδόν όλων των παθήσεων που αφορούν τα μαλακά μόρια του ώμου.

Οι αρθροσκοπικές άγκυρες επιτρέπουν τη συρραφή ενός ιστού σε μία οστική επιφάνεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν υπάρχει αποκόλληση ενός ιστού από την οστική επιφάνεια του (ρήξη στροφικού πετάλου, αποκόλληση επιχείλιου χόνδρου).

Η άγκυρες αποτελούνται από δυο τμήματα:

1. Το σώμα της άγκυρας που μπορεί να κατασκευάζεται από μέταλλο (τιτάνιο) ή από ένα απορροφήσιμο υλικό (PLLA).

2. Το ράμμα, που επιτρέπει το ράψιμο του ιστού στο οστό.

Περιστατικά που μπορούν να αντιμετωπιστούν με την αρθροσκοπική χειρουργική ώμου:

  • Το σύνδρομο υπακρωμιακής πρόσκρουσης
  • Μερική ή ολική ρήξη τενοντίου πετάλου
  • Αρθρίτιδα της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης
  • Επασβέστωση του υπερακανθίου τένοντα
  • Βλάβες του επιχείλιου χόνδρου: -Bankart,  - Slap
  • Τενοντίτιδα της μακράς κεφαλής του δικεφάλου
Επικοινωνία