Σύγχρονη Ορθοπαιδική Με Ελάχιστη Χειρουργική

βλαισοδακτυλία

ΕΥΚΟΛΗ ΚΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΣΙ (ΒΛΑΙΣΟΣ ΔΑΚΤΥΛΟΣ- HALLUX  VALGUS)

Τι είναι το Κότσι ;
Πρόκειται για μία σύνθετη παραμόρφωση της πρώτης άρθρωσης του μεγάλου δακτύλου του ποδιού, η οποία δημιουργεί βλαισότητα (παρέκκλιση προς τα έξω) και στροφή του μεγάλου δακτύλου ως προς τον άξονά του. Η φυσική εξέλιξη της νόσου είναι η εφίππευση του μεγάλου δακτύλου προς το δεύτερο ή το τρίτο δάκτυλο, τα οποία παραμορφώνονται με σφυροδακτυλία, γαμψοδακτυλία καθώς και με κάλλους πάνω σ' αυτά.

Περισσότερα...

arthroskopisi gonatoss

Η αρθροσκόπηση γόνατος διεξάγεται σε κατάλληλα εξοπλισμένη χειρουργική αίθουσα υπό γενική, ραχιαία ή σε ορισμένες περιπτώσεις τοπική αναισθησία. Κατά την διάρκεια της αρθροσκόπησης εισάγονται στην άρθρωση κατάλληλα χειρουργικά εργαλεία μέσω 2 πολύ μικρών τομών, μήκους λίγων χιλιοστών.

Με την βοήθεια μίας ειδικής κάμερας / οπτικής ίνας το εσωτερικό της άρθρωσης μεγενθύνεται και προβάλλεται σε μια οθόνη, κάτι που επιτρέπει στον χειρουργό όχι μόνο να ανιχνεύσει με ακρίβεια παθολογικές καταστάσεις ή τραυματισμούς αλλά και να παρέμβει άμεσα για την αποκατάστασή τους.

Περισσότερα...

AMIS1

Αρθροπλαστική είναι ο τομέας της ιατρικής που ασχολείται με τη χειρουργική αποκατάσταση και ολική αντικατάσταση των εκφυλισμένων αρθρώσεων.

Η αρθροπλαστική πραγματοποιείται με την χρήση προσθετικών-τεχνητών αρθρώσεων.

Διάφοροι τύποι αρθρίτιδας μπορεί να επηρεάσουν τις αρθρώσεις.

Η οστεοαρθρίτιδα ή η εκφυλιστική νόσος των αρθρώσεων, είναι μία απώλεια του χόνδρου της άρθρωσης και είναι η πιο κοινή αιτία για την αρθροπλαστική.

Περισσότερα...

prp

Το PRP ( Platelet Rich Plasma ) είναι Πλάσμα αίματος εμπλουτισμένο σε αιμοπετάλια (2 με 4 φορές περισσότερη συγκέντρωση αιμοπεταλίων) .

Τα αιμοπετάλια είναι κύτταρα γνωστά για την συμμετοχή τους στην πήξη του αίματος . Όταν ενεργοποιούνται στο σώμα, απελευθερώνουν πρωτεΐνες επούλωσης, που ονομάζονται αυξητικοί παράγοντες. Οι αυξητικοί παράγοντες δρουν συνεργικά επιταχύνοντας την αποκατάσταση μιας βλάβης.

Περισσότερα...

tecar therapy

To Tecar Therapy, θεραπεία με Αντιστατική & Χωρητική ραδιοσυχνότητα υψηλής ισχύος είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος θεραπείας , συνδυαστικής μορφής που προσφέρει άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο.

Αυτή η νέα μη επεμβατική τεχνική, επιταχύνει τις φυσιολογικές διαδικασίες του μεταβολισμού των κυττάρων, μεταφέροντας βιοσυμβατή ενέργεια χωρίς ακτινοβολία και προκαλεί άμεση ανακούφιση από τον πόνο ήδη από την 1η συνεδρία.

Περισσότερα...

laser

Θεραπευτικά Laser που διεγείρουν βιολογικά την κυτταρική λειτουργία για ταχύτερη επούλωση του τραυματισμένου ιστού.

Το ιατρείο του κυρίου Νικηφόρου αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ιατρεία στον χώρο της ορθοπαιδικής, που χρησιμοποιεί αυτήν την καινοτόμο και απόλυτα αποτελεσματική μέθοδο ίασης.

Περισσότερα...

arthroskopisis

Η Αρθροσκόπηση είναι η πλέον σύγχρονη και καθιερωμένη μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας των παθήσεων των αρθρώσεων του ανθρωπίνου σώματος.

Ο Χειρουργός Ορθοπαιδικός μέσω πολύ μικρών οπών του δέρματος μπορεί να διαγνώσει τις βλάβες και με τη βοήθεια της τεχνολογίας να θεραπεύσει παθήσεις που άλλοτε παρέμεναν αδιάγνωστες ή παντελώς άγνωστες.

Ο ασθενής είναι σε θέση να γυρίσει στο σπίτι του την ίδια ή την επόμενη ενώ η πιο ευχάριστη εμπειρία που βιώνει είναι η απουσία πόνου.

Οι απλές ακτινογραφίες , οι αξονικές και οι μαγνητικές τομογραφίες αποτελούν χρήσιμα εργαλεία έχουν όμως μόνο ένα σχετικά μικρό ποσοστό σωστής διάγνωσης των παθήσεων του γόνατος, του ώμου, του ισχίου, της ποδοκνημικής και των άλλων αρθρώσεων.

Με την Αρθροσκόπηση όμως έχουμε την δυνατότητα με μία μικρή ανώδυνη και σύντομη επέμβαση να δούμε σε μεγέθυνση τις όποιες βλάβες της άρθρωσης και ταυτόχρονα να τις θεραπεύσουμε οριστικά.

Μετά την Αρθροσκόπηση ο ασθενής ακολουθεί ένα πρωτόκολλο αποκατάστασης με στόχο την γρήγορη και ασφαλή επιστροφή στην εργασία του.

Περισσότερα...
Επικοινωνία