Σύγχρονη Ορθοπαιδική Με Ελάχιστη Χειρουργική

pathisis computer

Ο συνδυασμός αυξημένης παραγωγικότητας, περισσότερης εστίασης προσοχής περιορισμένης κίνησης του χεριού αλλά και στάσης του κορμού έχει προκαλέσει επιδημία παθήσεων σχετικών με τον υπολογιστή.

Οι παθήσεις αυτές μπορεί να σχετίζονται με τον αυχένα, τους ώμους, την πλάτη, τους αγκώνες, τους καρπούς, τις παλάμες αλλά και τα μάτια μας και όσο ενοχλητικές γίνονται τόσο περισσότερο εξουθενώνουν το σώμα και το μυαλό μας.

Από τα πρώτα σημάδια που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν είναι ενοχλήσεις στους μύες και συγκεκριμένα όταν τους νιώθουμε σφιγμένους, «πιασμένους».

Αυτό το «πιάσιμο» ακολουθείται συνήθως από έντονους πόνους που γίνονται ανυπόφοροι με ορισμένες κινήσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα μυοσκελετικά προβλήματα εμφανίζονται στο 24% των εργαζομένων, όπου έχουν αναφέρει ότι υποφέρουν από πόνους στη ράχη και 22% παραπονιούνται για μυϊκούς πόνους, ενώ ευθύνονται και για το 25% των προσωρινών και το 40% των μόνιμων αναπηριών.

Αν και εσείς πονάτε, μη βιαστείτε να αλλάξετε επάγγελμα.

Το «κλειδί» και σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται στην πρόληψη.

Μάθετε για τις πιο συχνές παθήσεις που ταλαιπωρούν το μυοσκελετικό σύστημα, ποια είναι τα συμπτώματα τους και προλάβετε τις, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών.

Οι ώμοι ο αυχένας και η πλάτη είναι τα σημεία του σώματος που ενοχλούνται συχνότερα και περισσότερο από την πολύωρη χρήση του υπολογιστή.

Το αίσθημα που νιώθουμε είναι πόνος, δυσκινησία, «πιάσιμο» και οφείλεται στη λάθος στάση του σώματος μπροστά στην οθόνη.  

Επικοινωνία